Калимантан – Дестинации в Индонезия

Калимантан е частта от остров Борнео, която принадлежи към територията на Индонезия. Местното население нарича целия остров Калимантан, макар че реално той заема централната и южната част на острова, което е 2/3 от площта на Борнео. Калимантан се разделя на четири провинции – Източна, Южна, Централна и Западна.

Известен със своите гъсти тропически гори, богати природни ресурси и екзотични флора и фауна, Калимантан предлага един див и уникален свят на своите посетители. Днес на острова живеят приблизилно 10 млн. жители, обединяващи богато разнообразие от култури и древни традиции.

Когато стъпите на острова, ще разберете, че по-голямата част от обществения живот е съсредоточен по поречията на реки. Всъщност, реките играят ключова роля в комуникацията и икономиката на Калимантан. За любителите на приключенията, островът предлага страхотни възможности за рафтинг или плаване по едни от най-красивите и предизвикателни реки в света. Можете да се включите във вълнуващ трекинг из гъстите джунгли, да си подарите разходки из традиционни местни селища или сафари сред безбройните национални паркове. Сред най-големите забележителности са великолепните природни резервати и национални паркове, които защитават уникалният растителен и животински свят на острова.

Обща информация за Индонезия
Кога да посетим Индонезия
Пари и разходи за Индонезия

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

1 Comment

  1. В северната част на остров Калимантан, простиращ се върху територията на Малайзия, се издига величественият планински масив Кинабалу, наричан също Кинибалу на местен език. Неговата височина достига 4101 метра, правейки го най-високата точка както в Малайзия, така и в целия Малайски архипелаг. Отличава се със своята изключителна природна красота и разнообразие. Построен предимно от гранити и гранодиорити, този масив разкрива различни етапи на развитие на земната кора. На склоновете му, които се издигат до 3500 метра надморска височина, се простира гъстата влажна екваториална планинска гора, дом на множество видове растения и животни. По-нагоре, храсталаци и пасища образуват уникални пейзажи, които също са част от Националния парк Кинабалу. Заради своите природни богатства и уникална красота, този регион е вписан в Световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*