Калимантан – Дестинации в Индонезия

Калимантан е частта от остров Борнео, която принадлежи към територията на Индонезия. Местното население нарича целия остров Калимантан, макар че реално той заема централната и южната част на острова, което е 2/3 от площта на Борнео. Калимантан се разделя на четири провинции – Източна, Южна, Централна и Западна.

Известен със своите гъсти тропически гори, богати природни ресурси и екзотични флора и фауна, Калимантан предлага един див и уникален свят на своите посетители. Днес на острова живеят приблизилно 10 млн. жители, обединяващи богато разнообразие от култури и древни традиции.

Когато стъпите на острова, ще разберете, че по-голямата част от обществения живот е съсредоточен по поречията на реки. Всъщност, реките играят ключова роля в комуникацията и икономиката на Калимантан. За любителите на приключенията, островът предлага страхотни възможности за рафтинг или плаване по едни от най-красивите и предизвикателни реки в света. Можете да се включите във вълнуващ трекинг из гъстите джунгли, да си подарите разходки из традиционни местни селища или сафари сред безбройните национални паркове. Сред най-големите забележителности са великолепните природни резервати и национални паркове, които защитават уникалният растителен и животински свят на острова.

Обща информация за Индонезия
Кога да посетим Индонезия
Пари и разходи за Индонезия


Booking.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар