Куала Лумпур – Дестинации в Малайзия

Обща информация за Малайзия
Кога да посетим Малайзия
Пари и разходи за Малайзия
Забележителности в Малайзия

През последните няколко десетилетия, Куала Лумпур се превъна в процъфтяващ метрополис с изумителни сгради и огромни луксозни търговски центрове. За разлика обаче от много азиатски градове, в столицата на Малайзия все още има запазени кътчета красива природа, исторически сгради и символи, разкриващи богато културно наследство на страната.

Днес Куала Лумпур е съчетание между традиционното и модерното. Миналото на града се усеща навсякъде, но все повече се преплита с настоящето и бъдещето. Оживените улиците, блестящите модерени бизнес сгради и небостъргачите разкриват безкрания дух на напредъка на азиатската страна. За някои, цялата тази промяна е за сметка на позабравените древни културни традиции и богато минало, но за други е символ на космополитния прогрес и устремът на Малайзия към бъдещето.

Един от символите на съвременна Малайзия са Кулите Петронас – умопомрачителен 88-етажен небостъргач с височина от 452 м и площ колкото 48 футболни игрища. Няма как да пропуснете това невероятно творение на съвременната архитектура и да не се полюбувате на града от въздушния мост, който е издигнaт между 41-вия и 42-рия етаж и свързва уникалните кули близнаци.

Интересните места за посещение в огромния мегаполис са много – едно от тях е Златният триъгълник, в който са разположени Кралският дворец, Площадът на Независимостта и ядрото на стария град – Мажит Ямек. Непременно трябва да се разходите из Националния парк Селангор, да видите Масийд Джамек – мястото, където първоначално е бил основан града, великолепните образци на Муурската архитектура от 19 век – сградата на Султан Абдул и Железопътната гара, както и най-дългата стенна картина в света на стената Пуду Джейл.

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар