Киото – Дестинации в Япония

Киото е един от най-красивите градове в Япония. Очарователен с приказната си природа, прелестна архитектура и изобилие от изящни градини, древни храмове и дворци, градът гордо носи славата си за културната столица на страната.

В далечното минало Киото е бил столица на императорска Япония. По време на бомбардировките през Втората световна война, градът е един от малкото непокътнати места в страната. Днес той е населяван от над 1,5 млн. жители и е център на префектура Киото.

Когато сте в града не пропускайте да разгледате Императорския дворец, храма Руоанджи, обявен през 1994 г. за част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО, резиденцията на император Токугава – Замъка Ниджо, Златния храм Кинакуджи, шинтоистки параклис Хеян Джингу, построен през 1895 г. и още безброй старинни храмове, параклиси и приказни двроци. Освен с прекрасните си забележителности, японският град привлича туристи от различни кътчета на света с пъстрата си палитра от ресторанти, които предлагат традиционна японска кухня.

Обща информация за Япония
Кога да посетим Япония
Пари и разходи за Япония


Booking.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар