Пном Пен – Дестинации в Камбоджа

view to Garden and Royal Palace in Phnom Penh - Cambodia (HDR)

Обща информация за Камбоджа
Кога да посетим Камбоджа
Пари и разходи за Камбоджа

Смесица от камбоджанско гостоприемство, азиатска екзотика и индокитайски чар, ще открие всеки турист при посещението си в камбоджанската столица Пном Пен. Разположен там, където се събират трите големи реки – Меконг, Саб и Басак, градът има над 2 милиона души население и е икономически, търговски и политически център на Камбоджа.

Пном Пен е сравнително нова дестинация за пътуване. Само преди десетилетие градът е имал много по-авантюристичен облик, но днес е съпътстван от икономически и градски подем. Градът очарова с всички тези бутикови хотели и ресторанти, разположени по протежението на реката, малките уютни бутици и галерии за коприна, пръснати по страничните улици и богатия нощен живот, продължаващ чак до зори.

 

Столицата Пном Пен е сравнително млада, но въпреки това може да предложи на туристите много културни и исторически забележителности. Градът е бил френска колония в периода 1863 – 1953 г. и е започнал да процъфтява от 1960 г., когато получава своята независимост. Голяма част от централна градска част, включително Кралския дворец и Националния музей е построена по време на френското присъствие. Днес и двете забележителности са отворени за посетители. Други забележителности, които си заслужава да видите са Паметника на независимостта, Северната пагода, централният пазар и др.

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар