Сидни – Дестинации в Австралия

The dramatic water vista of the Sydney Harbour Bridge together with the nearby Sydney Opera House is an iconic image of both Sydney and Australia

Считан за един от най-прелестните и завладяващи градове в Австралия, Сидни безспорно се нарежда сред топ туристически дестинациите в света. Когато споменем името на този невероятен австралийски мегаполис, в съзнанието ни мигновено изникват познатите образи на Операта в Сидни, красивият мост Харбър Бридж, както и картини от провелите се през 2000 г. XXVII Летни олимпийски игри, които донесоха заслужена слава на града. Разположен в щата Нов Южен Уелс, днес метрополисът с гордост носи статута на най-голям икономически, финансов, културен и търговски център на страната.

Ако се чудите откъде да започнете обиколката си на града, действително първата ви спирка трябва да бъде едно от от Новите чудеса на света – получилата признание на цял свят сграда на Операта – истиснки архитектурен шедьовър, нареждащ се достойно до други емблематични световни символи като Статуята на Свободата в Ню Йорк, Айфеловата кула в Париж, Статуята на Исус Христос в Рио де Жанейро и други. Трийсет години след откриването й през 1973 г., създателят на това прекрасно творение, датският архитект Йорт Утсон получава за своя труд и постижение най-пристижната архитектурна награда в света – &bdquo,Прицкер&rdquo,. През 2007 г. уникалното сдание заслужено е включено в списъка за Световното културно наследство на ЮНЕСКО, редом до приказния Тадж Махал в Индия и Египетските пирамиди. Днес, тук се намира както официалното седалище както на Операта на Сидни, така и на Театъра и Симфоничния оркестър на града, така че ако желаете да се потопите максимално в атмосферата на тази емблематична сграда, можете да си подарите незабравимо преживяване, гледайки опера или някоя театрлна постановка.

Следващата задължителна спирка е удивителният мост Харбър Бридж, който се издига величествено в близост до сградата на Операта. От моста, който във върха си се ивисява на 134 м над водата, се отркива приказна панорама, която непременно трябва да запечатате с камерата си. Разходката ви из прелестното Сидни може да продължи с историческия център Падингтън, известния Кингс Крос и прекрасната Ботаническата градина. Не пропускайте да посетите и прочутия не само в Австралия, но и в цял свят плаж Бондай Бийч – чудесно място за красиви фотографии.

Когато приключите със сити тура, ви препоръчваме да се отправите към приказния природен парк Katoomba, част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Там се намират невероятно красивите Сини планини (Blue mountains), известни със своите живописни пейзажи, приказни пещери и изящни проломи. Вечерта след като похапнете от вкусна австралийска кухня, се насладете на романтична разходка с кораб по реката, любувайки се на приказните гледки към града.

Сидни ви очаква – изпълнен с толкова забележителности и приятни преживявания, така че още щом се докоснете до него, ще останете влюбени в града завинаги.

Обща информация за Австралия
Кога да посетим Австралия
Пари и разходи за Австралия


Booking.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар