Уелингтън, Нова Зеландия

Обща информация за Нова Зеландия
Кога да посетим Нова Зеландия
Пари и разходи за Нова Зеландия
Дестинации в Нова Зеландия

Градският площад е разположен в сърцето на Уелингтън. Голямото пространсво в центъра на площада е обградено от красиви архитектурни сгради. Мост свързва площада с крайбрежието и парка Frank Kitts.

Катедрала Сейнт Пол е една от задължителните спирки в града. Тази удивително красива сграда се намира в центъра на Уелингтън, в района на Парламента. Тук можете да се полюбувате на красивите песни на хора и вълшебните мелодии, идващи от органа.


Националния музей „Те Папа” – в музея можете да се докоснете до богатата история на страната, да научите нещо повече за нейната колонизация, за различни видове уникални растителни и животински видове, интересни факти за озоновата дупка и куп други интригуващи неща. Можете да стигнете до „Те Папа” със старинния трамвай и да се полюбувате на живописна разходка, наситена с панорамни гледки към морето и града.

Ориенталският залив – любимо място за разходка и плаж на жителите и гостите на града.

Хълмът Виктория – той е кулуминацията в обиколката на града. Щом изкачите красивия хълм, пред вас ще се открият спиращи дъха гледки към живописния залив Кук и целия Уелингтън.

 

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар