Анегада – Дестинации в Британски Вирджински острови

Обща информация за Британски Вирджински острови
Кога да посетим Британски Вирджински острови
Пари и разходи за Британски Вирджински острови
Забележителности в Британски Вирджински острови

Остров Анегада е един от четирите най-големи Британски Вирджински острови. Анегада е „убийствен“ остров – не само заради умопомрачителната му красота, но и заради неговото минало. Островът носи името си от испанската дума „удавен“, тъй като векове наред безброй кораби се загубвали в стремежа си да достигнат до него. Тъй като Анегада е нисък остров, моряците не успявали да го видят и попадайки в капана на кораловия лабиринт, потъвали във водите около острова.

Днес богатият подводен свят, който е убежище на екзотични риби и разнообразен морски живот, е превърнал Анегада в истински рай за любителите на подводното глуркане. А плажовете със своя коралов пясък са може би най-красивите в Карибите. Екзотични, недокоснати, безлюдни – те са истински рай за мечатана почивка.

Когато сте на остров Анегада, може би няма по-прекрасен начин да завършите деня си, излегнати на терасата на някое малко китно хотелче с коктейл в ръка, докато се любувате най-приказния залез в живота ви. Ако преди това сте се насладили на вкусна вечеря в някое местно ресторантче, емоцията ви ще бъде незабравима. Едно от големите кулинарни изкушения в Анегада е вкусният омар, прочут като най-добре приготвеният в целия Карибски басейн.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*