Кайман Брак – Дестинации в Кайманови острови

Booking.com

Обща информация за Кайманови острови
Кога да посетим Кайманови острови
Пари и разходи за Кайманови острови
Забележителности в Кайманови острови

Със своя уникален ландшафт, Кайман Брак е най-забележителният от трите големи кайманови острова. Разположен в Карибско море, на 143 км североизточно от Гранд Кайман, островът заема територия от 38 кв.км, с дължина от 19 км и ширина – 2 км.

Местните хора тук са мили и очарователни. Макар да наброяват по-малко от 1800 души, те са горди със своята земя и са безкрайно  щастливи да я споделят с гостите на острова. А той е очарователен не само с гостоприемното му население, но и с красивите къщи в каймански архитектурен стил, заобиколени от грижливо поддържани градини, изобилстващи от тропически растения през цялата година.

Кайман Брак е прочут с отвесните варовикови скали, многобройни тайнствени пещери и невероятното богатство на животински и растителен свят. Тук ще имате уникалната възможност да се насладите на различни видове орхидеи, екзотични растения и плодове, както и редки местни птици като каймановия папагал, сокола-скитник, кафявите морски птици и др. Любителите на скалното катерене ще останат очаровани от прекрасните условия на острова. През 1992 г. тук  официално бе поставено началото на скалното катерене и днес Кайман Брак е известна дестинация от световна класа в тази област. Островът предлага още безброй възможности за подводни приключения, сърф и риболов.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар