Кайман Брак, Кайманови острови

Booking.com

Обща информация за Кайманови острови
Кога да посетим Кайманови острови
Пари и разходи за Кайманови острови
Дестинации в Кайманови острови

Дайвинг – за повечето туристи, това е една от най-големите атракции на този малък живописен остров. Богатият морски подводен свят е изпъстрен с редки тропически обитатели и пъстри градини от корали. Напоследък, най-голямата забележителност за гмуркачите е откритият кубински военоморски кораб, потънал около северозападното крайбрежие на острова. Днес той вече е дом на разнообразен морски живот.

Музеят Гранд Кайман – разположен в залива Stake Bay, това е най-старият музей на Кайманите. Итригуващата колекция от експонати разкрива живота на местните островитяни в миналото. Тук са изложени инструменти, които са били използвани при строенето на кораби, както и предмети от мореплавателния живот и бита на хората. Музеят няма входна такса, но местните приветстват всякакви малки дарения.

Пещерите на Кайман Брак– не пропускайте да разгледате невероятните тайнствени пещери на острова. Пещерата Great Cave е богата на уникална палитра от сталагмити и сталактити, а от пещерата Peter’s Cave можете да се полюбувате на една от най-красивите гледки. Друга полулярна пещера, която си заслужава да видите е Bat’s Cave.

Резерватът на папагалите – той ни пренася във вълшебен свят от редки птици и екзотична растителност. Тук можете да се насладите на емблематичния за осторвите кайманов папагал, който се среща единствено на Кайманите. През зимата, разнообразието е още по-голямо, защото в района живеят и прелетните птици.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар