Кога да посетим Кайманови острови?

Booking.com

Обща информация за Кайманови острови
Пари и разходи за Кайманови острови
Дестинации в Кайманови острови
Забележителности в Кайманови острови

Климатът на Каймановите острови е благоприятен за почивка през цялата година. Въпреки разхлаждащото въздействие на пасатите, е добре да носите винаги със себе си слънцезащитен крем, шапка и слънчеви очила, с които да посрещнете горещините. 

Най-подходящото време за престой на Каймановите острови е от декември до април, когато средните температури достигат приятните стойности от около 24°C, а влажността на въздуха е най-ниска. По време на слабия туристически сезон, температурите се задържат около 28.3°C, като през юли и август горещината обикновено става непоносима. Тогава има най-малко туристи, особено на Кайман Брак и Литъл Кайман. Това от друга страна води до понижаване на цените на хотелите с около 40%.

Дъждовният сезон на островите е от средата на май до ноември. Съветваме ви да проверявате редовно прогнозата за времето, преди да пристигнете, тъй като това е и периодът на ураганите. Трябва да отбележим, че много туристи считат дъждовния сезон за най-доброто време за почивка ако няма урагани, тъй като цените на хотелите са много по-ниски, плажовете не са пренаселени с туристи, а преваляванията са толкова краткотрайни, че по никакъв начин не могат да провалят прекрасната им почивка.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар