Кога да посетим Ямайка?

Booking.com

Обща информация за Ямайка
Пари и разходи за Ямайка
Дестинации в Ямайка
Забележителности в Ямайка

Родината на реге музиката е подходяща за посещение и почивка през цялата година. Едно от най-големите предимства на острова е прекрасният тропически морски климат. Средните температури по крайбрежието остават постоянни почти през цялата година – от 26 °C до 30 °C. С увеличаване на надморската височина, температурите постепенно се понижават, но дори в Сините планини средните стойности не падат под 18 °C.

Ямайка се намира в „;ураганният пояс“; на Карибите. Когато планирате пътуването си до острова, е добре да се съобразите със сезона на ураганите, който е от началото на юни до края на ноември, с пикови месеци август и септември.

Дъждовният период на острова започва през май – юни и продължава до ноември – декември, с най-активни валежи през септември и октомври. Като цяло, в страната може да има превалявания през цялата година, но обикновено те са краткотрайни и винаги последвани от хубаво и слънчево време. Средното годишно количество валежи е 1980 мм, но не е равномерно разпределено в цялата страна. Най-значителни валежи падат в източната част на острова, а в планинските части Джон Кроу и Сините планини, количествата достигат до 7620 мм годишно.

Високият туристически сезон в Ямайка съвпада със зимния сезон – от началото на декември до средата на април. През този период времето през деня е топло и меко, а през нощта обикновено става по-хладно. По това време хотелите пртедлагат най-високите си цени и заради наплива от туристи е добре направите резервацията си доста по-рано. Периодът около Коледните и Великденски празници е също част от активния туристически сезон.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар