Кингстън, Ямайка

Обща информация за Ямайка
Кога да посетим Ямайка
Пари и разходи за Ямайка
Дестинации в Ямайка

Градините на надеждата разположен на площ от 45 акра, това е най-големият ботанически парк в Западните Инди. Градините са сздадени през 1881 г. от правителството на Ямайка и включват екзотични цветя и растения, къща на орхидеите и малък увеселителен детски парк.

Имение Devon House една от най-значимите исторически забележителности в Кингстън е имението Devon House, собственост на първия чернокож милионер в Ямайка. Имението е реставрирано през 19 век, а външните сгради са превърнати в ресторанти и занаятчийски пазари. Всяка година, по време на коледните и великденските празници, тук се организира панаир на занаятчиите, на който местни творци имат възможност да изложат своята работа.

Институт на Ямайка /Природно-исторически музей – тук се съхранява най-голямата колекция от книги и статии в Западните Инди, които съхраняват историята на Ямайка.

Природно-историческия музей е най-старият музей в страната. Той се намира в сградата на Института, но в него се влиза с отделен вход. Изложбите му съдържат около 125 000 екземпляра на редки животни и растения, открити някога на острова.

Музей на Боб Марлей – домът на реге звездата Боб Марлей е една от най-големите атракции в столицата на Ямайка. Известният музикант е живял и е записвал своята музика в тази сграда до 1981 г., когато настъпва неговата смърт. Музеят съхранява ценни спомени от живота и творчеството на музиканта. Изложбеният център и уникалният магазин за сувенири отразяват живота и музиката на великия национален герой за Ямайка.

Музей на банкноти и монети – музеят представя ценна колекция от ямайската валута през различните векове.

Национална галерия на изкуствата – като една от най-впечатляващите атракции на столицата, галерията съхранява колекция от световна класа с произведенията на най-добрите художници на острова. Тя е част от Института на Ямайка, който включва Националния исторически музей, Националната библиотека и Африканско-Карибския център за наследство.

Национален парк на героите – разположен на площ от 75 акра, в парка има статуи на известни личности от историята на Ямайка.

Център за африканско-карибско наследство – управляван от Института на Ямайка, центърът съхранява библиотека и малка информационна галерия, посветени на африканската миграция. Центърът освен, че съхранява богати ямайски фолклорни традиции, е средище, в което се провеждат различни културни прояви – лекции, симпозиуми, танцови прояви и др.


Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*