Монтего Бей – Дестинации в Ямайка

Booking.com

Обща информация за Ямайка
Кога да посетим Ямайка
Пари и разходи за Ямайка
Забележителности в Ямайка

Монтего Бей пленява туристите с най-топлото и сърдечно карибско посрещане. Пристанищният град, който е втори по големина в Ямайка, очарова със слънчевите тропически плажове, контрастиращи на зелените хълмове, осеяни с безброй екзотични палми. Тук можете да откриете повече стаи за настаняване, отколкото във всяка друга част на Ямайка. Многобройните заведения и ресторанти, предлагат превъзходни местни специалитети и поддържат една най-добрите кухни в страната.

Harbour Street е известен шопинг район, в който ви очаква изобилие от интересни стоки – не пропускайте да посетите и занаятчийския пазар, богат на сувенири и ръчни изделия. Разхождайки се по Trendy Gloucester Avenue, ще се озовете сред многобройни галерии, ресторантчета и безмитни магазини.

Монтего Бей е домакин на известни музикални фестивали, които привличат многобройните почитатели по света на реге ритмите – тук се провежда популярният Reggae Sumfest. Курортът предлага и прекрасни условия за голф. Любителите на яхтите могат с удоволствие да наблюдават организираното от яхтения клуб „;The Montego Bay Yacht Club“; два пъти в годината състезание за купата Pineapple Cup Miami.

Когато си правите обиколен тур около града, непременно посетете Rocklands Bird Feeding Station, където ще имате уникалната възможност да наблюдавате и снимате от близо колибри и много други интересни видове птици. Монтенего Бей е отправна точка и за много вълнуващи екскурзии до други интересни кътчета в Ямайка, които горещо ви препоръчваме да посетите.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар