Тортола – Дестинации в Британски Вирджински острови

Booking.com

Обща информация за Британски Вирджински острови
Кога да посетим Британски Вирджински острови
Пари и разходи за Британски Вирджински острови
Забележителности в Британски Вирджински острови

Остров Тортола е най-популярният и най-големият от групата на Британските Вирджински острови. Местните вярват, че Христофор Колумб е дал името на острова, което от испански означава „;земя на гургулицата“;. Причината е, че когато откривателят е стъпил на брега на острова, е имало безброй гургулици, които са плавали наоколо.  

Днес на територията на Тортола живеят и работят 80% от местното население, което наброява близо 23 500 души. Със своята дължина от 19 км и ширина от 5 км, островът е не само политически и търговски център, но и най-големият пристанищен и въздушен център. Тук е разположена и столицата на Британски Вирджински острови – градът Роуд Таун.

Тортола е уникален остров, тъй като предлага вълшебния микс от екзотично спокойствие и богата гама от възможности за приключения. На острова ще откриете от първокласни луксозни хотели до малки уютни вили на брега на морето. Храната е изключително разнообразна и предлага пъстър микс от специалитети местна кухня и континентална кухня. Можете да закусите с капучино и вкусен кроасан, за обяд да похапнете типичното индийско ястие roti, а за вечеря да се насладите на превъзходно четиристепенно меню от местната кухня.

Ако не ви се мързелува, препичайки се на някой безлюден плаж, можете да се впуснете в много приключения. Отдайте се на подводно гмуркане, направете си малка екскурзия в морето, разходете се с  кон по крайбрежието. Не пропускайте да разгледате забележителностите острова – ботанически градини J.R. O’Neal, националният парк Sage Mountain, както и малкия зелен парк Queen Elizabeth ще ви впечатлят с красотата си. Задължително се разходете поне веднъж по главната улица на Роуд Таун, която ще ви очарова с необикновена си атмосфера и миксът от различни култури, аромати и вкусове.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар