Гватемала Сити – Дестинации в Гватемала

national presidential palace guatemala city central america

Обща информация за Гватемала
Кога да посетим Гватемала
Пари и разходи за Гватемала
Забележителности в Гватемала

Завладяваща и енергична, Гватемала Сити е една от най-модерните и космополитни столици в Централна Америка. Градът е бил основан презз 1776 г., след опустошителното земетресение, сринало бившата испанска столица на Централна Америка, Антигуа Гватемала.

Днес двумилионният мегаполис пленява със забързания си ритъм и уникалната атмосфера. Градът е не само административна, но и културна столица на латиноамерикаснката страна – мястото, в което писатели, поети и художници живеят и обичат да творят. В столицата ще намерите едни от най-големите музеи в страната, над 30 галерии, разкриващи уникални творби на гватемалски художници и театри с многобройни интересни пиеси, поставени от местни драматурзи.

Когато сте в Гватемала Сити непременно посетете прелестната Катедрала на града. Ако се интересувате от красивите местни занаятчийски произведения, на няколко преки от нея ще попаднете в Централния пазар, изпъстрен с куп изящни предмети, изобилие от цветя, плодове и зеленчуци. Чудесно място за релакс е прекрасният Парк Миневра. Ако пък никога не сте били в Париж, 75-метровата кула Torre el Reformador, която много наподобява на Айлфеловата кула ще ви пренесе за миг в атмосферата на френската столица.

 

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар