Панама Сити, Панама

wide angle picture of a Panama Cathedral

Обща информация за Панама
Кога да посетим Панама
Пари и разходи за Панама
Дестинации в Панама

Афро-антилски музей –  малкият, но очарователен музей, разположен в реставрирана църква, съхранява историята на антилските имигранти, които са помогнали в изграждането на Панамския канал. Афтефакти разкриват известна част от бита им и включват музикални инструменти, художествени произведения и интересни фотографии.

Ботаническа градина и Зоопарк „Summit”– тази малка зоологическа градина се намира в Националния парк Soberania, само на 20 минути от центъра на Панама Сити. Сред най-популярните й обитатели са ягуари, тапири и маймуни – всички те, живеят в тяхната естествена среда. Паркът е известен със своята богата колекция от палмови дървета. За малките малчугани е специално направена детска площадка, а в ресторанта на парка освен да похапнете вкусна храна, можете да отпочинете след приятните емоции.

Исторически музей – съвременният музей има няколко интересни изложби, разкриващи тайни от панамската история от колониалната до съвременната епоха.

Катедралата Сан Хосе – е една от най-големите забележителности в мегаполиса. Сред най-големите богатства на града е Златният олтар, който се намира църквата. Предания разказват, че през 1671 г., вестите, че пиратът Хенри Морган наближава града, достигнали до свещеника, който носел отговорност за църквата Сан Хосе. В отчаянието си как да предпази най-ценното й притежание, свещеникът боядисал олтара в черно. Пиратът пристигнал, готов да вземе своята награда, но свещеникът успял да го убеди, че друг пират вече го е изпреварил и черният олтар е от дърво.

Музей за съвременно изкуство – това е единственият частен музей в Панама, съхраняващ произведенията както на местни, така и на международни художници. Тук можете да се полюбувате на скулптура, живопис, фотография. Музеят е често е домакин и на пътуващи изложби, концерти, лекции и работни срещи за деца и възрастни.

Национален културен институт – институтът отговаря за поддържането на всички музеи в страната и други културни институции. На първия етаж на сградата има малка галерия, в която се изложени произведения на панамски художници.

Панама Виеха и Каско Виехо – това са два исторически квартала в столицата Панама Сити. Кварталът Панама Виеха, наричан още от Старата Панама, първоначално е основан от испанците през 1519 г. Когато градът достигнал своя разцвет, новините за богатствата му се разпостранили с пълна сила по целия свят. Примамен от всичко това, през 1671 г. английският пират Хенри Морган разграбил града, след което го оставил целия потънал в пламаци. Много от камъните от Панама Виеха, са полсужили за построяването на новия град Каско Виехо, който местните наричат още Сан Филипе. Днес и двата квартала са съхранили голяма част от руините, които заедно с музеите и катедралите си заслужава да посетите. Местни туристически агенции и шофьори на таксита организират турове с водач и до двата квартала.

Панамски канал – така наричаното „Осмо чудо на света“ е несъмнено най-популярната и впечатляваща атракция в Панама. Дългият 80 км канал свързва Атлантическия с Тихи океан.  Днес, каналът работи всеки ден през цялата година, а за функционирането му се грижат 9000 работници. Посетителите могат с интерес да проследят преминаването на корабите през шлюзовете от една от наблюдателните трибуни. Освен това, в Центърът за посетители Мирафлорс са изложени любопитни артефакти от построяването на канала. Центърът разполага с четири зали, които разкриват различни аспекти около канала – от неговата морска екология до важната му роля в световната политика. Тук ще намерите също магазин за сувенири, от който можете да си вземете прекрасен спомен от Панамския канал. Ако желаете да се освежите с напитка, има два снек бара и ресторант, разкриващ чудесни гледки към канала.

Природен парк Метрополитано – този прекрасен парк, разположен на площ от 655 акра, се намира само на 10 минути път с кола, на север от центъра на Панама Сити.  Джунглата е убежище на маймуни, елен, ленивец и над 200 вида птици. Посетителите могат да се разходят по някоя от чудесните пътеки, най-добрата от които е двукилометровата пътека La Cienaguita, от която се отркиват невероятни гледки към столицата. В парка ще откриете още парник с орхидеи, малък музей, библиотека и магазин за сувенири. Освен това, ако се обадите предварително, можете да си организирате обиколка с представител на парка.

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар