Атон, Халкидики – Дестинации в Гърция

Великолепна природа, приказни плажове, кристална тюркоазна вода…това е Халкидическият полуостров – вълшебно място, събрало в себе си неподправена природна красота и прелестни кътчета, подходящи за незабравима ваканция с дъх на море. Халкидики е една от най-прекрасните туристически дестинации в Гърция, която ежегодно привлича милиони любители на слънцето, морската екзотика и великолепните пейзажи. Полуостровът е разположен в северната част на Гърция и се състои от трите ръкава – Касандра, Ситония и Атон.

Загадъчният Атон е третият ръкав на полуостров Халкидики. Той е едно от най-вълшебните места в Гърция. Атон е място, пленяващо с приказната си природа и спиращи дъха пейзажи, той е място, превърнало се в центърът на Православната религия. Третият ръкав на Халкидическия полуостров е автономна монашеска общност под гръцки суверенитет и седалище на 20 православни манастира. Днес той е обитаван от общо 1400 души. Интересното е, че на полуострова имат право да стъпват единствено монасите.

В началото на Атон се намират китните курортни градчета Уранополи и Тринити. Освен прекрасните плажове, таверни, заведения и магазинчета за сувенири, интересна атракция за туристите е разходката с кораб край бреговете на Атон, откъдето могат да се полюбуват на великолепната природа и живописно разположените манастири.

Обща информация за Гърция
Кога да посетим Гърция
Пари и разходи за Гърция


Booking.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар