Бургас – Информация и Забележителности

Бургас – слънчев и гостоприемен. Град на усмихтани и сърдечни хора, град на трайни културни традиции. Бургас ни впечатлява с красивата си архитектура, пъстри градини и фонтани и живописна морска градина – истински оазис и любимо място за разходка и отмора край брега на морето.

Морският град е най-големият по южното ни Черноморие и четвърти по големина в страната след София, Пловдив и Варна. Сгушен в прегръдка на Бургаския залив, между Бургаско, Атанасовско и Мандренско езеро, черноморският град се радва на изключително благоприятен климат през цялата година.

Разположен на около 390 км от столицата, градът има стратегическо местоположение на черноморското крайбрежие – на север можете да се отправите към известните летни курорти Поморие, Несебър, Слънчев бряг и Свети Влас, а на юг ви очаква безкрайно лятно приключение в Черноморец, Созопол, Дюни, Приморско Китен, Царево, Ахтопол, Синеморец. От скоро официален квартал на Бургас станаха Бургаски минерални бани, известни с лечебните свойства на минерална вода, която извира в района.

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар