Истанбул – Дестинации в Турция

Обща информация за Турция
Кога да посетим Турция
Пари и разходи за Турция

Загадъчен, многолик и приказно красив, Истанбул е един от най-забележителните и космополитни мегаполиси на планетата. Разположен между два континента – Европа и Азия, метрополисът съхранява в себе си уникална история и древна култура и едни от най-великолепните забележителности в целия свят.

Ако искате да опознаете града и да се потопите в необикновената му атмосфера, си отделете поне няколко дни. Истанбул ще ви докосне до прелестите на Ориента, но и ще ви пренесе в един модерен и съвременен свят. Сред най-интересните атракции в мегаполиса са изящната джамията – музей „Света София”, Синята джамия „Султан Ахмед”, уникалният султански дворец „Долмабахче”, прелестният „Топ Капъ”, площадите „Султанахмед” и „Таксим”. Непременно посетите българската желязна църква „Св. Стефан”. Подарете си и разходка с корабче по Босфора – тя ще ви зареди с неповторими емоции и приказни спомени. Разходете се до азиатската част на града и се полюбувайте на панорамните гледки към мегаполиса и Босфора.

Няма как да сте в Истанбул и да не си отделите време за шопинг. Освен прочутия „Капалъ чарши“ – най-големият покрит пазар в Турция, можете да обиколите безбройните магазини в кварталите Лалели и Таксим. Вечер посетете някой от романтичните ресторанти на брега на Босфора и се насладете на великолепни рибни и месни специалитети. Нощен Истанбул ще ви накара да се влюбите в преливащата му енергия и загадъчна красота!

Провери и Намери Най-Ниската Цена Сред 1 206 987 Места за Настаняване по Целия Свят:

Booking.com онлайн хотелски резервации

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар