Истанбул – Дестинации в Турция

Booking.com

Загадъчен, многолик и приказно красив, Истанбул е един от най-забележителните и космополитни мегаполиси на планетата. Разположен между два континента – Европа и Азия, метрополисът съхранява в себе си уникална история и древна култура и едни от най-великолепните забележителности в целия свят.

Ако искате да опознаете града и да се потопите в необикновената му атмосфера, си отделете поне няколко дни. Истанбул ще ви докосне до прелестите на Ориента, но и ще ви пренесе в един модерен и съвременен свят. Сред най-интересните атракции в мегаполиса са изящната джамията – музей „,Света София“,, Синята джамия „,Султан Ахмед“,, уникалният султански дворец „,Долмабахче“,, прелестният „,Топ Капъ“,, площадите „,Султанахмед“, и „,Таксим“,. Непременно посетите българската желязна църква „,Св. Стефан“,. Подарете си и разходка с корабче по Босфора – тя ще ви зареди с неповторими емоции и приказни спомени. Разходете се до азиатската част на града и се полюбувайте на панорамните гледки към мегаполиса и Босфора.

Няма как да сте в Истанбул и да не си отделите време за шопинг. Освен прочутия „Капалъ чарши“ – най-големият покрит пазар в Турция, можете да обиколите безбройните магазини в кварталите Лалели и Таксим. Вечер посетете някой от романтичните ресторанти на брега на Босфора и се насладете на великолепни рибни и месни специалитети. Нощен Истанбул ще ви накара да се влюбите в преливащата му енергия и загадъчна красота!

Обща информация за Турция
Кога да посетим Турция
Пари и разходи за Турция

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар