Лондон – Дестинации в Англия

Космополитен, многоцветен, динамичен – думите са някак малко, за да опишем един от най-вълнуващите мегаполиси на планетата. Лондон смайва всеки свой гост и си запазва свое кътче в сърцето му. Градът е изпълнен с толкова история, уникални забележителности и завладяваща атмосфера, които го превръщат в топ туристическа дестинация не само на Стария континент, но и в целия свят.

Лондон ще ви впечатли с великолепните мостове, красиво извисени над река Темза. Безспорно най-забележителният от тях е построеният през 19 век Тауър Бридж, който се издига непосредствено до крепостта Таъуър. Сградата на Парламента, заедно със знаменитата часовникова кула Биг Бен са сред топ атракциите в английската столица. Други прочути забележителости са Бъкингамският дворец, Уестминстърското абатство, изящната катедрала Сейнт Пол, великолепното Лондонско Сити и Окото на Лондон – гигантското 137-метрово виенско колело, превърнало се в един от символите на града.

Всеки турист, пристигнал в английския метрополис непременно трябва да посети площадите Пикадили и Трафалгар и да се слее с динамична атмосфера на търговските улици Оксфорд стрийт и Риджънт стрийт. Отделете си свободно време и за лондонските музеи – прочутият музей за восъчни фигури Мадам Тюсо, Природоисторическият и Британският музей, както и Националната галерия са сред задължителните сприки. За отмора ви препоръчваме разходка с корабче по Темза или няколко часа релакс в зеления Хайд парк.

Това е Лондон – микс от великолепни сгради и архитектурни стилове, музеи, магазини, оживени улици и динамичен нощен живот. През 2012 година английският мегаполис ще бъде домакин на XXX летни олимпийски игри. От 27 юли до 12 август 2012 г. всички погледи ще бъдат отправени към един от най-забележителните метрополиси на планетата. Лондон си извоюва правото да бъде за трети път домакин на олимпийски игри, измествайки кандидати като Ню Йорк, Москва, Париж и Мадрид.

Обща информация за Англия
Кога да посетим Англия
Пари и разходи за Англия


Booking.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар