Рим – Дестинации в Италия

Обща информация за Италия
Кога да посетим Италия
Пари и разходи за Италия
Забележителности в Италия

Древна история, великолепна култура и едни от най-величествените забележителности на Стария континент – това е Вечният град. Италианската столица Рим всяка година привлича милиони туристи от различни кътчета на света и заслужено се нарежда сред водещите туристически дестинации в Европа.

Една от най-големите забележителности в древния град е Ватиканът – най-малката независима страна в света, която е седалище на главата на римокатолическата църква – Папата. Разположена е на хълма Монте Ватикано и е изцяло заобиколена от италианската столица Рим. Безспорни туристически атракции там е великолепната базилика “Св. Петър” и Ватиканските музеи, съхранили едни от най-богатите колекции на гръцки, римски и сирийски произведения на изкуството.

Друга интересна забележителност е умопомрачителният Колизеум, който се изидга недалеч от двореца на Нерон „Domus Aurea”.  Той е най-големият и внушителен сред всички амфитеатри в Древен Рим.  Любими места за туристите са още площад „Венеция”, площад „Испания”, фонтаните “Треви” и Кaпитолийския хълм.

Провери и Намери Най-Ниската Цена Сред 1 206 987 Места за Настаняване по Целия Свят:

Booking.com онлайн хотелски резервации

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар