Рим – Дестинации в Италия

Древна история, великолепна култура и едни от най-величествените забележителности на Стария континент – това е Вечният град. Италианската столица Рим всяка година привлича милиони туристи от различни кътчета на света и заслужено се нарежда сред водещите туристически дестинации в Европа.

Една от най-големите забележителности в древния град е Ватиканът – най-малката независима страна в света, която е седалище на главата на римокатолическата църква – Папата. Разположена е на хълма Монте Ватикано и е изцяло заобиколена от италианската столица Рим. Безспорни туристически атракции там е великолепната базилика &ldquo,Св. Петър&rdquo, и Ватиканските музеи, съхранили едни от най-богатите колекции на гръцки, римски и сирийски произведения на изкуството.

Друга интересна забележителност е умопомрачителният Колизеум, който се изидга недалеч от двореца на Нерон &bdquo,Domus Aurea&rdquo,. Той е най-големият и внушителен сред всички амфитеатри в Древен Рим. Любими места за туристите са още площад &bdquo,Венеция&rdquo,, площад &bdquo,Испания&rdquo,, фонтаните &ldquo,Треви&rdquo, и Кaпитолийския хълм.

Обща информация за Италия
Кога да посетим Италия
Пари и разходи за Италия


Booking.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар