Тенерифе – Дестинации в Испания

Ако ви се е приискало да си починете на остров, който да ви дари с непознати емоции и чудесни приключения, не се колебайте и изберете Тенерифе! Той се простира на площ 2034 кв. и е най-големият от седемте острова от Канарския архипелаг. Интересното е, че макар да е част от Европа, испанския остров е разположен само на 300 км от африканското крайбрежие. Тук се извисяват вулканът Тейде и едноименният му връх, който със своите 3718 м е най-високата точка на територията на Испания.

Климатът в Тенерифе е мек, даряващ слънчеви и топли дни през цялата година. Всъщност, седемте Канарски острова са единствените курорти на Стария континент, подходящи за плаж и лятна почивка през цялата година.

Щом стъпите в Тенерифе, островът ще ви посрещне с очарователни пейзажи, чисти плажове и богато разнообразие от хотели, ресторанти и барове. Плажовете тук са: Playa de las Americas, Playa de las Galletas, Playa de El Puertito, Playa de los Cristianos и Playa de las Caletillas. Един от най-предпочитаните е Playa de los Cristianos, прочул се със &bdquo,златния си пясък и кристална вода&ldquo,. Друго любимо място за туристите е Националният парк Лас Канадас, който поразява с необикновената си красота и смайващи планински пейзажи.

Обща информация за Испания
Кога да посетим Испания
Пари и разходи за Испания


Booking.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар