Ватикана – Информация за Туристи, Забележителности и Оферти за Почивка

Дестинации във Ватикана

В западната част на красивата италианската столица Рим, на хълма Монте Ватикано, величествено се издига Ватиканът – центърът на римо-католическата църква и седалище на нейния глава – Римския Папа. Това е най-малката независима страна в света, която се простира на малката от 0,44  кв.км., а на територията й служат 2493 души.

Ватиканът е една от най-големите забележителности не само в столицата Рим, но и в цяла Италия. Туристи от различни кътчета на света идват тук, за да се усетят необикновената й атмосфера, да се докоснат до магичното и божественото. Едно от свещените места е грандиозната и удивително красива базилика  „Свети Петър” – простираща се на площ от 1500 кв.км, катедралата се счита за най-големият католически храм в света. Именно на това място апостопът Сввти Петър е изтърпял мъченичеството си и тук той е погребан.

Точно пред нея се намира едноименния ватикански площад „Свети Петър”, чието огромно пространство е проектирано така, че да побира хилядите поклонници, които се считат към Ватикана, за да зърнат Папата или да получат благословия му. В периода 1656 – 1667 г., площадът е бил проектиран наново от великия скулптор Джанлоренцо Бернини под ръководството на папа Александтр VII с цел да побира максимален брой поклоници. Ватиканските музеи са другата интересна забележителност, която си заслужава да видите – ще останете впечатлени от уникалните колекции от римски, гръцки, египетски и сирийски произведения на изкуството, ценни картини и ренесансови скулптури.

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар