Венеция – Дестинации в Италия

Обща информация за Италия
Кога да посетим Италия
Пари и разходи за Италия
Забележителности в Италия

Ако се чудите кои са най-романтичните кътчета в света, със сигурност трябва да добавите в списъка приказната Венеция. Тя е едно от най-вълшебните места, на които можете да прекарате незабравима ваканция в компанията на любимия човек.

Венеция е разположена на множество малки острови, в живописна лагуна на Адриатическо море. Известна е с красивите си канали, приказни мостове, старинни тесни улички и не на последно място впечатляваща архитектура.

Ако искате да разгледате всички прелести на града, си отделете поне няколко дни. Започнете обиколката си из историческия част с площад „Сан Марко” и красивата едноименна катедрала, която е изящно произведение на венецианската религиозна архитектура. Известни други туристически места са Дворецът на дожите, Мостът на въздишките, който свързва Двореца със затвора, Часовниковата кула, Катедралата ”Санта Мария дел Фрари”, мостът Риалто, Галерия “Ка д’Оро”. Ако искате да си вземете нещо за спомен, се разходете по уютните старинни улички, изпъстрени с безброй магазинчета за сувенири. Кулуминация ще бъде романтичната разходка с гондола по Канале Гранде или по някой от безбройните канали на града.

Провери и Намери Най-Ниската Цена Сред 1 206 987 Места за Настаняване по Целия Свят:

Booking.com онлайн хотелски резервации

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар