Венеция – Дестинации в Италия

Ако се чудите кои са най-романтичните кътчета в света, със сигурност трябва да добавите в списъка приказната Венеция. Тя е едно от най-вълшебните места, на които можете да прекарате незабравима ваканция в компанията на любимия човек.

Венеция е разположена на множество малки острови, в живописна лагуна на Адриатическо море. Известна е с красивите си канали, приказни мостове, старинни тесни улички и не на последно място впечатляваща архитектура.

Ако искате да разгледате всички прелести на града, си отделете поне няколко дни. Започнете обиколката си из историческия част с площад &bdquo,Сан Марко&rdquo, и красивата едноименна катедрала, която е изящно произведение на венецианската религиозна архитектура. Известни други туристически места са Дворецът на дожите, Мостът на въздишките, който свързва Двореца със затвора, Часовниковата кула, Катедралата &rdquo,Санта Мария дел Фрари&rdquo,, мостът Риалто, Галерия &ldquo,Ка д&rsquo,Оро&rdquo,. Ако искате да си вземете нещо за спомен, се разходете по уютните старинни улички, изпъстрени с безброй магазинчета за сувенири. Кулуминация ще бъде романтичната разходка с гондола по Канале Гранде или по някой от безбройните канали на града.

Обща информация за Италия
Кога да посетим Италия
Пари и разходи за Италия


Booking.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар