Аман – Дестинации в Йордания

Столицата на Кралство Йордания е град на контрастите, който ни поднася смесица от новото и модерното с древносттта. Разположен на няколко хълма, между пустинята и плодородната Йорданска долина, днес в Аман си съжителстват християни и мюсюлмани. Заради бързите темпове на развитие и благоприятния умерен климат, по настоящем в областта на столицата е концентрирано над половината от населението на страната.

Няма как да не останете впечателнени от ултра модерните сгради и хотели, изискани ресторанти, галерии и бутици, които сякаш по естествен начин си хармонизират с напълно различните традиционни местни кафенета, сергии и малки занаятчийски работилници. Въпреки модерния облик на част от града, навсякъде ще се натъкнете на доказателства, които ще ви отведат към далечното му древно му минало. Характерна черта на града са преобладаващите ниски жилищни сгради, изработени от бял камък, заради които столицата е известна като &bdquo,Белия град&rdquo,. Сред цялата пъстра смесица от култури и религии, царяща в Аман, с радост ще отркиете, че местните жители са добре образовани и изключително гостоприемни. Те посрещат винаги сърдечно туристите и с гордост им показват забележителностите на своя град.

Един от начините да опознаете йорданската столица е чрез сити тур, който се организира с автобус и обхваща най-важните и интересни точки в града. Обиколката се провежда с удобни климатизирани автобуси, всеки ден от 10 ч до 20 ч, а през зимните месеци до 18 ч. По време на екскурзията можете да се насладите на едни от най-прекрасните гледки в Аман и общо 45 спирки, обхващащи най-важните забележителности в града.

Не пропускайте да разгледате приказната Цитадела, Византийската църква и Римския театър, отразяващ историческото наследство на града. В Аман има множество музеи, паркове и дворци, които също си заслужават да бъдат видяни – включете в обиколката си Археологическия музей, Десткия музей, Фолклорния музей и Музея за автомобили, в който е изложена последната колекция от автомобили на крал Хюсеин. Ако желаете да се отдадете на шопинг терапия след разходката, ви предлагаме да се насочите към пешеходната търговска улица Вакалат, където ви очаква изобилие от магазини и бутици. Любителите на по-екзотичните шопинг емоции могат да се ориентират към стария център, за да се насладят на автентични сувенири и прекрасния аромат от различни местни традиционни подправки.

Обща информация за Йордания
Кога да посетим Йордания
Пари и разходи за Йордания


Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар