Дубай, Обединени арабски емирства

Вечеря в Бурж Ал Араб – седмезвездният уникален и суперлуксозен хотел е истински шедьовър на архитектурата, строителството и изкуството. Височината му от 321 м му отрежда заслужено титлата на един от най-високите хотели в света. Футуристичната сграда е построена върху изкуствен остров във водата, на 280 м от брега на Персийския залив. Той се свързва чрез тесен мост със сушата чрез тесен мост, минаващ над водната повърхност. Изграждането на хотела продължава 5 години и на 1 декември 1999 г. той официално отваря врати за своите първи гости. В интериора на дубайския седемзвезден хотел са използвани близо 840 кг злато, а за оформянето му са се погрижили общо 250 световно известни дизайнери. Изискана вечеря в един от луксозните ресторанти на хотела ще бъде незабравима емоция за вас, от която ще запазите спомен завинаги.

Круиз по канала на Дубай – слее емоциите през деня, си подарете романтична вечер на типична арабска лодка, наречена галера. Там ще ви очаква вкусна вечеря и вълшебна ориенталска музика.

Обиколен тур на Дубай – разгледайте стария и новия град, разделени помежду си с тунел и два уникално красиви моста. Непременно включете в обиколката си Джамията Джумейра, кулата Бардж Нахар, Двореца на шейх Мохаммед, Златния пазар, Историческия музей, и луксозното яхтеното пристанище. Отделете си поне няколко часа за шопинг терапия в 37-етажния Световен търговски център в Дубай.

Сафари в пустинята – една от най-големите емоции в Дубай е надбягване с джипове или камили сред златистите пустинни пясъци.

Спускане със ски сред пясъчните дюни – преживяване, което ще ви зареди с много енергия и положителни емоции.

Обща информация за Обединени арабски емирства
Кога да посетим Обединени арабски емирства
Пари и разходи за Обединени арабски емирства
Дестинации в Обединени арабски емирства


Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар