Катар – Информация, Забележителности и Оферти за Почивка в Катар

Booking.com

Дестинации в Катар

Катар – земя на петрол, висок стандарт, лъскави небостъргачи и пустини. Разположено на едноименния полуостров, на североизточния бряг на Арабския полуостров, сред богатите на нефт води на Перскийския залив, емирството се отличава като една от най-богатите на глава от населението страни на планетата.

След като хиляди години е била под владението на Персийската, Османската и Британската империи, Катар извоюва своята свобода през 1971 г. и става независима държава. Въпреки че е една от страните с най-оскъдни водни ресурси, петролът постепенно я превръща в една от най-богатите страни в света.

Ако сте се решили да се запътите към тази впечатляваща страна, започнете пътуването си от сърцето на Катар – столицата Доха, която безспорно е един от най-прогресиращите градове в света. Не случайно в нея живеят близо 80% от местното население. Космополитната Доха ще ви завладее с невероятните си контрасти – тук ще видите как съвременният лукс си съжителства с традиционализма, от една страна пред вас ще се извисят луксозни архитектурни творения, а от друга ще видите забулени жени, които сякаш с потънали в тайнствена мистерия. Доха предлага луксозни хотели, изобилие от красиви джамии, приказно крайбрежие и водни приключения.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар