Ню Йорк – Дестинации в САЩ

Енергичен, вибриращ и величествен, Ню Йорк е един от най-големите мегаполиси в света – място, което още в първия миг ни поглъща като мощно торнадо и ни завърта в неспирна въртележка. Този грандиозен град е неповторим микс от безброй преплитащи се клутури, раси, различни цветове на кожата и езици, идващи от всевъзможни кътчета на света. Именно това му придава тази необикновена уникалност и го превръща в Центъра на света – там където можете да видите всеки и всичко.

Когато се озовете в необикновения метрополис, ще се уверите, че това е градът, който никога не спи – наситен е с толкова много заведения, дискотеки, барове и клубове, които денонощно предлагат невероятни забавления за всеки вкус. Атмосферата е наистина уникална и неповторима – щом се озовете в този кръг от извисени високо в небесата лъскави небостъргачи, невероятни бутици, магазини и молове, бибиткащи жълти таксита и оживени улици с вечно забързани хора, които са много…над 8 милиона…ще почуствате за миг, че сякаш и вие сте вече част от тази забързана стихия.

Разположен в югоизточната част на щата Ню Йорк, на устието на река Хъдсън, грандиозният и космополитен Ню Йорк Сити с право се гордее със своите забележителности. Вероятно ще бъдете най-нетърпеливи да започнете обиколката си от мечтания Манхатън – финансов, икономически и културен център на Америка. Модерен и забързан, той е още по-блестящ и красив от филмите, в които сме го виждали. Най-вероятно когато се озовете сред всички тези изсвисени нагоре небостъргачи, ще се почуствате миниатюрни, сякаш сте част от някакъв макет. Отидете на Wall Street – финансовият център на света, там където е домът на Ню Йоркската фондова борса и нестихващите финансови операции. Тimes Square е другото прочуто място, което си заслужава да бъде видяно – изпълнен с толкова много блещукащи светлини, светещи реклами и неспирно оживление, това e може би един от най-красивите площади в света, който ще ви остави без дъх. За съжаление не можем да подминем и Кулите близнаци, които толкова години са привличали милиони туристи – след терористичния атентат на 11 септември 2001 г., който разтърси цял свят, на това място са останали само списъци с имената на хилядите загинали в злощастния ден.

И така, продължете обиколката си с една от най-забележителните атракции в града – прочутата Empire State Building, от чийто последен етаж можете да видите Ню Йорк, сякаш е на длан – гледката е наистина уникална и си заслужава определено. Ако си спомняте за атентата от 2001 г., наистина не е нужно да се притеснявате и да помрачавате удоволствието си – мерките, които се вземат там са изключително строги и предостатъчни, така че просто се насладете на невероятната панорама и се опитайте да я запечатате завинаги в съзнанието си. Разглеждайки отгоре Ню Йорк, можете да набележите следващите спирки от разходката си – а една от тях задължително трябва да бъде Статуята на свободата – символът на този необикновен град, а и на цяла Америка. Ако се чудите как да стигнете до нея, лесно е – просто хващате едно от корабчетата, които пътуват до остров Liberty – именно там, насред Ню Йоркското пристанище е разположен паметника, който през 19 век Америка получава като скъп подарък за 100 годишнината си от Франция. Този символ скрепява добрите отношения между двете нации.

И все пак, в случай, че гледката над цял Ню Йорк не ви е стигнала, удължете насладата си от високия Rockefeller Center – друга умопомрачителна сграда в града. Любителите на спортните прояви трябва на всяка цена да посетят едно от най-известните спортни съоръжения в света – Madison Square Garden. Ако имате късмет, можете да гледате баскетболен мач или хокей на лед. И не си мислете, че интересните места свършват до тук – остават ви да посетите още зеленият рай на Ню Йорк – красивия Сентрал парк, Бродуей с прекрасните му театрални постановки, Историческия музей, прочутият музей с восъчни фигури – Madame Tussauds, Пето Авеню, Зоопаркът в Бронкс и още много, много други интересни забележителности. Най-добре е да си отделите поне седмица за престоя си в Ню Йорк, за да се слеете с необикновената му космополитна атмосфера и да попиете максимално от всичко положително в града.

Обща информация за САЩ
Кога да посетим САЩ
Пари и разходи за САЩ


Booking.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар