Отава, Канада

Каналът Rideau – обявен за част от Световно културно наследство на ЮНЕСКО, това е най-старият действащ канал в Северна Америка, свързващ река Отава с езерото Онтарио. През зимата канал Rideau се првръща в невероятна агтракция за малки и големи – той става най-голямата естествена ледена пързалка в света и е основно място за забавление за любители на кънки на лед.

Националната галерия – е една от задължителните спирки в обиколката на Отава. Това е най-голямата галерия в Канада, която съхранява и най-голямата колекция от канадско изкуство в света. Самата сграда сама по себе си е истинско творение на изкуството и е достоен представител на модерните архитектурни творения на Отава. Невероятното съчетание на стъкло и розов гранит е дело на известния архитект Moshe Safdie, който е създател също и на прочутата сграда в Монреал „,Habitat“, – уникален апартаментен комплекс.

Музеят на авиацията – съхраняващ близо 120 самолета в хангара си, музеят на авияцията сякаш е по-голям дори от летището в Отава. Направете си разходка из музея, опитайте полет на тренажора и се запознайте отблизо с пътсроцветните самолети, като започнем от Dart от 1909 г. до първият пътнически турбо самолет Viscount.

Музеят на войната – построен през 2005 г., ултрамодерната сграда на музея определно ще привличе погледа и ще ви прикани да я посетите, дори да не сте имали намерение. Музеят от своя страна съхранява богата и интересна колекция от артефакти, символизиращи военната история на Канада.

Музеят на природата – построен в готически стил, на юг от центъра на Отава, огромният музей излага невероятно интересни експозиции в четири основни зали. Тук можете да се полюбувате на впечатляващи колекции от фосили, минерали и животни, както и интересна колекция от динозаври. Но може би най-любимата част на всички туристи е секцията с представители на дивеча в Канада – те са толкова реалистични, че ще изпитате истинско облекчение, че са разположени зад стъкло.

Пазарът ByWardживописният и оживен пазар предлага богато изобилие от магазини и бутици, над 80 ресторанта и кафенета и нестихващ нощен живот.

Паркът Gatineau – прекрасен зелен рай, разположен на 361 кв.км в северозападната част на канадската столица. Паркът е любимо място за релакс сред красивата природа както на местните жители, така и на гостите на града. Тук ще се натъкнете на стотици километри алеи и пътеки, подходящи за колоездене и туризъм през цялата година.

Сградата на Парламента – тук се намира седалището на канадското правителство и се провеждат важни за страната церемонии и тържества.

Обща информация за Канада
Кога да посетим Канада
Пари и разходи за Канада
Дестинации в Канада

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*