Боливия – Информация, Забележителности и Оферти за Почивка в Боливия

Booking.com

Сгушена в прегръдката на Андите, Боливия е една от латиноамериканските дестинации, които остават по-скоро забулени в загадки за масовия турист. Всъщност, ако искате да избегнете туристическите тълпи и цялата еуфория около все по-комерсиалното Перу, посетете съседна Боливия – тя ще ви разбули своите тайни и ще ви разкрие една още по-автентична култура на Латинска Америка.

Боливия е пленяваща с ярките си контрасти – истинска наслада за окото са гъстите джунгли, контастиращи на високите върхове на Андите. Впечатляващ е и сблъсъкът между местното коренно население и силата на европейската култура.

Една от задължителните спирки в Боливия е столицата на страната Ла Пас – построена на 3 600 м надморска височина, тя е най-високо разположената столица на планетата. Няма как да не забележите испанското влияние в много кътчета на страната – то се усеща най-вече в красивата колониална архитектура – планинския град Сукре ще ви очарова именно с това. И въпреки европейското влияние, с радост ще откриете, че близо две трети от населението е съхранило своята автентична култура…Огледайте се – местните религии и диалекти, автентични дрехи и музика са навсякъде около вас.

Дестинации в Боливия

Booking.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар