Бразилия, Бразилия


Ботаническата градина
– е една от най-големите природни богатства на столицата Бразилия. Когато разглеждате града, непременно се отбийте в нея, за да се насладите на красотата й.

Зоологическата градина – е една от задължителните ви спирки в града. Тя приютява над 1300 живорни и близо 250 видове и е интересно приключение за малки и големи.

Катедралата – голяма част от най-забележителните сгради в Бразилия са построени от архитекта Оскар Ниемейер. Сградата на катедралата е наистина уникална и няма как да видите подобна сграда на друго място. Туристи от цял свят пристигат специално, за да разгледат това уникално архитектурно творение, което е една от най-невероятните модернистични сгради на планетата. Несъмнено тя е сред най-впечатляващите забележителности в цяла Южна Америка. Катедралата е отворена в дните от вторник до петък, от 8.00 до 18.00 ч., а в понеделник и събота от 8.00 до 17.00 ч.

Национален Конгрес – тук се вземат важните решения, касаещи столицата. Още една уникална сграда, дело на архитекта Оскар Ниемейер.

Национален Парк Бразилия – тук ще попаднете на безброй пътеки, които ще ви отведат до невероятни зелени гори. Най-голямата атракция са термалните лечебни извори, разположени в центъра на парка.

Паметник на Жуселино Кубичек- Столицата Бразилия е един от най-добре планираните градове в света и това е станало благодарения на Жуселино Кубичек. Именно той е основателят на бразилската столица и неговият паметник и символ на всички усилия, които е положил. Ще бъдете удивени от това красиво архитектурно творение, на което се намира гроба му, както и интересна информация за историята на града.

Площадът на трите власти – е сред най-големите забележителностите в града. Тук се намират Когресът, Президенството и Върховният съд. На площада се намира интересна бронзова статуя, която се нарича Os Candangos и олицетворява духа на всички тези работници, участвали в изграждането на града.

Телевизионната кула – е една от най-високите сгради в света и се нарежда едва на четвърто място по восочина. От нея се открива невероятна панорама към целия град. Все пак, не я препоръчваме на тези, които имат страх от високо.

Обща информация за Бразилия
Кога да посетим Бразилия
Пари и разходи за Бразилия
Дестинации в Бразилия


Booking.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар