Буенос Айрес – Дестинации в Аржентина

Аржентинската столица Буенос Айрес елегантно съчетава в своя съвременен облик миналото и настоящето. Има някои неща, които на всяка цена трябва да направите по време на престоя си тук – да гледате футболен мач, да вземете бърз урок по аржентинско танго и да похапнете сочна вкусна пържола – това са три от най-големите удоволствия в града. Не пропускайте да си подарите и приятна разходка сред забележителностите на космополитния южноамерикански град – Буенос Айрес е разделен на отделни квартали, всеки от които ще ви изненада с индивидуален дух и невероятен чар.

Препоръчваме ви да посетите елегантните квартали Палермо и Реколета, както и кварталите Сан Телмо и Пуерто Мадеро, които със сигурност имат какво да ви предложат. Включете в обиколата си символа на града – Обелиска, един от най-известните театри в света – Театро Колон, Катедралата, Конгреса, най-старата църква Сан Игнасио, прочутата улица Флорида, както и площадите Сан Мартин и Пласа де Майо. Оставете за накрая една от най-впечатляващите атракции на столицата – кварталът Ла Бока, където ще попаднете във вълшебен, пъстър свят от ярко оцветени къщи, в които някога са се установили първите емигранти, заселили се от Италия.

Буенос Айрес все още остава достъпна дестинация за повечето туристи и интересът от цял свят е наистина голям. Всеки, който за първи път стъпва в горещия латиноамерикански град, разбира защо всички тези хора от цял свят са стичат към това необикновено място. Все повече чужденци обикват толкова много аржентинската столица, че се изкушават да се установят в нея, за да вкусят от темпераментния аржентински живот.

Обща информация за Аржентина
Кога да посетим Аржентина
Пари и разходи за Аржентина


Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар