Еквадор – Информация, Забележителности и Оферти за Почивка в Еквадор

Дестинации в Еквадор

Колоритен свят, изпълнен с различни етноси и уникални култури – така накратко можем да опишем пъстроцветната южноамериканска страна Еквадор. Тя се намира в северозападната част на континента от двете страни на Екватора между Колумбия, Перу и бреговете на Тихия океан. Разделена е на три географски региона – Сиера, Ориенте и Коста, всеки от които представлява един различен и живописен свят. Към тях прибавяме и прочутите красиви острови Галапагос, които се намират на около 1000 км навътре в Тихия океан.

Макар и малка по размери, Еквадор се радва на изобилие от природни контрасти, които са истинска наслада за очите и душата. Гъсти амазонски джунгли се редуват с божествено красивите заснежени Анди и изригващи пламтящи вулкани, между които е Котопахи – най-високият действащ вулкан в света, който е истиснко предизвикателство за любителите на силните приключения.

Няма как да не споменем и интригуващата история на латиноамериканската страна. Първоначално тя е била населявана от индиански племена, докато не преминава през 15 век под владението на империята на инките. В началото на 16 век, испанците откриват страната и я превръщат в свое колониално владение в продължение на цели два века. Не случайно днес Еквадор е уникален микс от толкова различни култури и етноси, които и придават този неповторим облик. Всеки опознал страната, отделя специално място за нея в сърцето си. 

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар