Патагония – Дестинации в Аржентина

Патагония е мечатата на авантюриста. Тя не е толкова достъпна и лесна за разглеждане, но ако положите усилия, ще бъдете наградени с гледката към прекрасни гори, кристални ледници, изящни езера и пъргави рекички, които се спускат като дантела по стръмните склонове на Андите.

Патагония се намира в най-южната част на Аржентина в дивото и пустинно плато с наклон към океана, което заема почти цялата южна континентална част на страната. Много малки части от равнината попадат в територията на Чили. Областта като цяло се характеризира със сух и суров умереноконтинентален климат, с относително редки валежи, поради което почти цяла Патагония е покрита с пустош и необичайни за умерените ширини степи. В Аржентина се отглеждат около 13,7 млн. овце, които се развъждат предимно в този район. Когато посетите Патагония ще забележите, че цялата й територия е изпъстрена с просторни пасища и ферми, собственост на потомци на първите преселници в района.

Патагония бележи голям икономически бум, благодарение на експлоатацията на големите запаси на нефт, природен газ, въглища, желязна руда, волфрам, олово, злато и др. През последните години районът се превръща във все по-атрактивна дестинация, а туризмът бележи голям напредък и се превръща във водещ отрасъл. Несъмнено най-голямата атракция е архипелагът Огнената Земя (Тиера дел Фуего), който е кулуминацията в посещението на всеки авантюрист. Тук гледките са неповторими, а емоциите незабравими… тук окото може да се наслади на невероятни пейзажи и изобилие от пингвини, тюлени и многобройни птици ята. Тук се намира Нос хорн – най-южната точка на континента и Ушуая – най-южният град на планетата. Оттук можете да се отправите на вълнуващи приключения до някой ледник, остров или дори крайбрежието на ледената кралица Антарктида.

Обща информация за Аржентина
Кога да посетим Аржентина
Пари и разходи за Аржентина


Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар