Сао Паоло – Дестинации в Бразилия

Сао Паоло е един от най-големите и процъфтяващи мегаполиси не само в Южна Америка, но и в целия свят. Макар и да не притежава природните богатства на Рио де Жанейро, Сампа, както често местните хора наричат сърдечно своя град, има какво да предложи на всеки посетител.

Обявен за културната столица на Бразилия, Сао Пауло изобилства от многобройни културни атракции, наситени с първокласни музеи, ежедневни концерти, танцови и театрални постановки. Нощните клубове, барове и ресторантите в бразислкия град са сред най-добрите на континента. Жителите на града, наречени &bdquo,paulistanos&rdquo,, вярват силно в упоритата работа и труд и макар често да се оплакват от насилието по улиците, задръстванията и замърсяването, повечето от тях дори не биха мечтали да живеят на друго място.

Създаден през 1554, Сао Пауло е бил под колониална зависимост през голяма част от своята история. Това продължава и в края на 19 век, когато градът започва бавно да се пробужда и по-късно през 20 век по време на бума на имигранти, дошли от целия свят, за да работят на железопътни линии, фабрики и ниви. През 1950 г. Сао Пауло се превръща във водещ промишлен и търговски център. Резултатът от огромния наплив от имигранти е ясен: днес бразилския мегаполис, предлагащ най-богат и разнообразен културен живот, е населяван от близо 17 милиона жители, които въпреки недостатъците му обичат безрезервно своя град.

Обща информация за Бразилия
Кога да посетим Бразилия
Пари и разходи за Бразилия


Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар