Български хотел грабна награда за най-добър хотел на Балканите

Booking.com

Българският грандхотел „Поморие“ бе обявен за най-добър хотел на Балканите. Това се случи на 47-мия конгрес на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (ИХРА), който се проведе на 19 и 18 януари в Белград. Лично президентът на асоциацията Гасан Аиди връчи пристижната награда „Диамантен глобус“ на изпълнителния директор на грандхотела Бисерка Хънкова. Международно отличие получи и българската ресторантьорска верига „Хепи“ в раздела ресторанти.

Балканският хотелиерски алианс раздаде още три награди – град Велико Търново бе удостоен като столица на клутурния туризъм на Балканите, „;Грандхотел Велинград“; получи отличието Спа хотел на Блканите за 2009 година, а варненският грандхотел „;Димят“; грабна титлата бизнес хотел на Балканите.

В Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация членуват общо 200 хиляди хотела и 6 милиона ресторанта от цял свят. От българска страна на форума взе участие делегация, водена от зам.-министъра на икономика, енергетиката и туризма Иво Маринов. Презентацията на България включи разнообразни варианти за туризъм с акценти върху, спа, уелнес, културен, еко, бизнес туризъм и др.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар