Българин направи околосветско пътешествие на две колела

Booking.com

Първият българин, направил околосветско пътешествие на две колела се завърна в страната ни. Художникът Коста Атанасов пътешества 15 месеца и 2 дни, прекосявайки три континента с мотора си. Той отпътува от родния си град Созопол на 21 юни миналата година, без карта и начертан маршрут. За него пътуването по предварително определен план е „чиста загуба на време“.

32-годишният Коста се отправил към авантюристичното си пътешествие сам, за да търси себе си. Част от страните, които е прекосил са Румъния, Молдова, Украйна, Русия, Казахстан, Русия, Монголия, Япония и САЩ. По време на околосветското си пътешествие се е срещнал с много хора, но е преминал и през различни преживявания. Сред неприятните емоции е било загубването му в Япония – освен обратното движение там, се оказало, че никой от местните не говорил английски и не е успял да го упъти как да излезе от страната.

Коста споделя още, че най трудно било пътуването из Русия, където на много места дори липсвали пътища. В Казахстан пътешественикът е разполагал само с 2 дни да измине 2000 километра, за да излезе от страната навреме. Там обаче имал интересна среща на пътя с друг моторист – японецът Шигеро Сато, който правил своето околосветско пътешествие, но в другата посока. Двамата приключенци си разменили писма за семействата си. Когато Коста стигнал до приятелите на Шигеро в Япония, той се оказал при близките му в Созопол.

Първият българин, обиколил света на две колела беше посрещнат с овации от близки и приятели в родния му град.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар