Калдейрада ( Рибена Каша )

Oще Рецепти за Супи
Oще Рецепти от Испания
Обща информация за Испания

Продукти за Калдейрада ( Рибена Каша ):

* 750 гр риба филе
* 1 – 2 зелени чушки нарязани на 1 см
* 2 с.л. лук, нарязан
* 2 скилидки чесън, смлян 
* 1 супена лъжица зехтин
* 500 гр домати от консерва, нарязани
* 1 / 2 чаша сухо бяло вино
* 1 / 4 чаша доматено пюре
* 50 гр магданоз, ситно нарязан
* 1 дафиново листо
* 3 / 4 чаена лъжичка кориандър
* 1 / 2 чаена лъжица индийско орехче
* 1 / 4 чаена лъжичка червен пипер 
* 1 чаша вода
* 250 гр стриди от консерва (или пресни)
* 250 гр рачешко месо
* 1 / 2 лимон, нарязан
* 6 филии френски хляб, препечен

Начин за Приготвяне на Калдейрада ( Рибена Каша ):

 

1.Рибата се нарязва на 2 см парчета.
2.В голяма тенджера загрявате зехтина, слагате зелените чушки, лука, чесъна , докато са готови, но не и кафяви. Добавяте доматите, виното, доматеното пюре, магданоза, дафиновия лист, кориандър, индийско орехче, червен пипер и 1 чаша вода. Оставете да заври; намалявате температурата. Покрийте и оставете да къкри 20 минути.
3.Добавете на парчетата риба, стридите, рачешкото месо, и лимоновия резен към сместа. Оставете да заври, намалете температурата. Покрийте и оставете да къкри от 5 до 7 минути или докато рибата се разделя лесно с вилица.
4.Махнете дафиновия лист.
5.Сервирайте върху препечените филийки.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*