Oще Рецепти за Супи
Oще Рецепти от Испания
Обща информация за Испания
Продукти за Калдейрада ( Рибена Каша ):
* 750 гр риба филе
* 1 – 2 зелени чушки нарязани на 1 см
* 2 с.л. лук, нарязан
* 2 скилидки чесън, смлян
* 1 супена лъжица зехтин
* 500 гр домати от консерва, нарязани
* 1 / 2 чаша сухо бяло вино
* 1 / 4 чаша доматено пюре
* 50 гр магданоз, ситно нарязан
* 1 дафиново листо
* 3 / 4 чаена лъжичка кориандър
* 1 / 2 чаена лъжица индийско орехче
* 1 / 4 чаена лъжичка червен пипер
* 1 чаша вода
* 250 гр стриди от консерва (или пресни)
* 250 гр рачешко месо
* 1 / 2 лимон, нарязан
* 6 филии френски хляб, препечен
Начин за Приготвяне на Калдейрада ( Рибена Каша ):
1.Рибата се нарязва на 2 см парчета. 2.В голяма тенджера загрявате зехтина, слагате зелените чушки, лука, чесъна , докато са готови, но не и кафяви. Добавяте доматите, виното, доматеното пюре, магданоза, дафиновия лист, кориандър, индийско орехче, червен пипер и 1 чаша вода. Оставете да заври; намалявате температурата. Покрийте и оставете да къкри 20 минути. 3.Добавете на парчетата риба, стридите, рачешкото месо, и лимоновия резен към сместа. Оставете да заври, намалете температурата. Покрийте и оставете да къкри от 5 до 7 минути или докато рибата се разделя лесно с вилица. 4.Махнете дафиновия лист. 5.Сервирайте върху препечените филийки. |
Добави коментар