Футомаки Суши със Скариди И Авокадо

Booking.com

Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от Япония
Обща информация за Япония

Продукти за Футомаки Суши със Скариди И Авокадо:

10 кралски скариди
1 авокадо
2 ч.ч. ориз за суши
2 ч.ч. вода
листа за суши (нори)
1/2 ч.ч. оризов оцет
1/2 ч.ч. захар
1 с.л. сол
уасаби
соев сос

Начин за Приготвяне на Футомаки Суши със Скариди И Авокадо:

Поставете скаридите в леко подсолена вряща вода за 3 минути, след което в ледена вода и ги обелете. Измийте много добре оризът и варете в захлупена тенджера на слаб огън за около 15 минути. Махнете от печката и оставете настрана за още 10-15 минути. Смесете оцета, захарта и солта и варете докато захарта се разтвори, след което изстудете сместта. Сложете оризът в купа, добавете дресинга и разбъркайте внимателно.

Вземете две супени лъжици ориз, и разстелете върху нори лист, като оформяте прагоъгълник. Наредете скаридите и авокадото. Навийте рулото внимателно с бабмукова постелка за суши (макису), така че да се получи руло с диаметър около 3-4 сантиметра. При навиването притискайте внимателно за да се получи стегнато руло. Разрежете го на 8 части.

Сервирайте футомаки сушито със соев сос и уасаби.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар