Суши Хосо Маке

Booking.com

Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от Япония
Обща информация за Япония

Продукти за Суши Хосо Маке:

300 г филе от сьомга
1 краставица
2 ч.ч. ориз за суши
2 ч.ч. вода
листа за суши (нори)
1/2 ч.ч. оризов оцет
1/2 ч.ч. захар
1 с.л. сол
соев сос
уасаби

Начин за Приготвяне на Суши Хосо Маке:

Измийте много добре оризът и варете в захлупена тенджера на слаб огън за около 15 минути. Махнете от печката и оставете настрана за още 10-15 минути. Смесете оцета, захарта и солта и варете докато захарта се разтвори, след което изстудете сместта. Сложете оризът в купа, добавете дресинга и разбъркайте внимателно.

Обелете и нарежете краставицата на ивици, като вътрешната част се отстранява. Сьомгата се нарязва на ивици също. Вземете две супени лъжици ориз, и разстелете върху нори лист, като оформяте прагоъгълник. Наредете парчетета краставици и сьомга. Навийте рулото внимателно с бабмукова постелка за суши (макису), така че да се получи руло с диаметър около 3-4 сантиметра. При навиването притискайте внимателно за да се получи стегнато руло. Разрежете го на 8 части.

Сервирайте хосо маке суши със соев сос и уасаби.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар