Празнична Салата В Хрупкава Купичка

Oще Рецепти за Салати
Oще Рецепти от България
Обща информация за България

Продукти за Празнична Салата В Хрупкава Купичка:

1/2 прясно зеле

3 моркова

10-12 черни маслини

2-3 скилидки чесън

1 вр. магданоз

3л. майонеза

5л. кисело мляко

1 лимон

1/2 пакет кори за баница

 

Начин за Приготвяне на Празнична Салата В Хрупкава Купичка:

Нарязваме на ситно зелето, поставяме в голяма купа, посоляваме и добре объркваме. Добавяме настърганите на ренде моркови и нарязаните на дълги ивички маслини. Нарязваме на ситно магданоза и скилидките чесън. Добавяме ги към зелечуковата смес и внимателно объркваме. Приготвяме дресинг от майонезата, млякото и лимоновия сок. Заливаме зеленчуците, объркваме добре и… салатата е готова.

За да стане тази вкусна салата още по-вкусна и празнична я сервираме във хрупкави печени купички. Приготвяме ги от кори за баница по следния начин:

Вземаме купички за печене на крем карамел. Похлупваме ги с дъното на горе и ги намазваме с олио отвън. Вземаме парче от една кора, с големина подходяща за съответната купичка, и я облепваме, притискайки я около стените и дъното. Намазваме с олио и добавяме следващата кора. 3-4 пласта са достатъчни. Когато купичките са облепени с кори се нареждат похлупени в тавичка и се поставят в предварително загрята на 220 градуса фурна. Пекат се до порозовяване.  

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*