Гювеч с Ребърца на Фурна

Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България

Продукти за Гювеч с Ребърца на Фурна:

Свински ребърца

Картофи

Моркови

Тиквичка

Чесън

Праз

Червен пипер

Черен пипер

Сол

Магданоз

Начин за Приготвяне на Гювеч с Ребърца на Фурна:

 

Нарязваме ребърцата на малки парчета и ги задушаваме в тенджера с малко мазнина, в която предварително сме пуснали 2-3 нарязани скилидки чесън. Добавяме червен пипер, сол, черен пипер и наливаме 1 чаша гореща вода. Оставяме на котлона 5-6 минути. Почистваме и обелваме зеленчуците. Нарязвяме картофите и праза на кръгчета, а тиквичката и морковите на кубчета. Размесваме нарязаните зеленчуци, посоляваме ги и ги изсипваме в тава. Върху тях нареждаме ребърцата, заливаме със соса, останал в тенджерата и печем във фурна на 230 градуса. Когато ястието е готово посипвамe с нарязан магданоз.

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар