Oще Рецепти за Основни Ястия
Oще Рецепти от България
Обща информация за България
Продукти за Руло Стефани:
За каймата:
- Кайма – 1 кг
- Яйце – 1 бр.
- Филийки натрошен хляб – 2 бр.
- Кромид лук – 1 глава
- Сол
- Черен пипер
- Чубрица
За плънката:
- Яйца – 2 бр.
- Моркови – 2 бр.
- Кисели краствички – 2-3 бр.
- Пушено топено сирене
Начин за Приготвяне на Руло Стефани:
Омесете каймата с нарязания на ситно лук, натрошения хляб, яйцето и подправките и оставете да постои за около половин час.
През това време си подгответе плънката – сварете морковите и ги нарежете на дълги ивички. Сварете и двете яйца, обелете ги и ги нарежете на четвъртинки. Нарежете киселите краставички и пушеното топено сирене също на дълги ивици.
След като сте готови, разстелете каймата върху алуминиево фолио във формата на правоъгълник. В средата по дължината на каймата подредете равномерно всички съставки от плънката. Завийте рулото и го поставете в намазнена тавичка, добавете и малко водичка. Рулото се пече на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.
Можете да поднесете Руло Стефани с гарнитура от картофено пюре или салата от червени печени чушки с чесън и майонеза.
Добави коментар
Трябва да влезете, за да публикувате коментар.