Гаспачо

Гаспачо
Oще Рецепти за Супи
Oще Рецепти от Испания
Обща информация за Испания

Продукти за Гаспачо:

750 г узрели домати
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 краставица
3 филии бял хляб без кората
сол
черен пипер смлян
3 с.л. студено пресован зехтин
3 с.л. винен оцет
0.5 л студена вода

Начин за Приготвяне на Гаспачо:

Зеленчуците се изчистват и измиват. Нарязват се на парчета и се поставят в дълбок съд – най-отдолу доматите, след това краставиците и чушките, лукът и чесънът. Долива се 500 мл вода. Подправя се с черен пипер, сол, червен пипер и зехтин. След това всичко се пасира с блендер до получаване на еднородна смес с кремообразна структура. Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се сервира с кубчета лед.

Който обича повече люто, може да подправи гаспачото с чили или люта чушка нарязана на тънки кръгчета.

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*