Филмовият фестивал в Рим – една от причините да посетите Вечния град през есента

Древната столица на Италия – Рим е една от най-предпочитаните и известни туристически дестинации. Не случайно казват, че всички пътища водят към Рим. Той е Вечният град, който както в миналото така и днес не престава да изненадва и радва неговите посетители.

Култура, архитектура, гастрономия и вече филмов фестивал са само някои от нещата, които този неостаряващ град притежава и привлича все повече желаещи да го опознаят. Неизменен акцент тази есен ще бъде наближаващият  филмов фестивал, който ще се проведе от 9 до 17 ноември, за седми пореден път. Независимо че не датира от отдавна в сравнение с по-големите фестивали в Кан или Сънданс, филмовата фиеста в Рим е престижно и бляскаво събитие, което посреща по червения си килим едни от най-големите имена в световната кинематография.

На филмовия фестивал в Рим, ще се изявят премиерно 60 международни филма, състезаващи се за награди в 8 различни категории. Ръководено от творческия директор Марко Мюлер – ветеран от Филмовия фестивал във Венеция – събитието ще посрещне над 500 артисти от цял свят, включително Уолтър Хил, Джони То, Габриел Мукино и Джеф Никълс, които ще председателстват основното жури.

В рамките на фестивала ще се представят и  международните премиери на няколко високобюджетни холивудски филма, между които последната анимирана продукция Чудната петорка на студиото DreamWorks и най-новият филм от популярната сага Здрач. Специалните гости на събитието ще бъдат режисьорът Питър Рамзи, генералният директор на DreamWorks Animation Джефри Каценберг и продуцентът Гилермо дел Торо. С продукцията В очакване на морето на режисьора Бахтияр Худойназаров фестивалът ще се открие, а с Пистолет във всяка ръка на каталунския режисьор Сеск Гай, той ще бъде закрит.

Престижността на събитието без съмнение се дължи на града домакин – Рим. Както в миналото, така и днес той продължава да оказва своето културно, философско, политическо и естетическо влияние върху съвременното общество не само в Италия, но и по света. Неговите световноизвестни забележителности като Колизеума, фонтана Треви и Ватикана, са магнит за посетителите му.

Превъзходните хотелски предложения на agoda.bg в Рим, правят престоя на неговите гости лесен и безпроблемен. Особено за почитателите на филмите – заради наближаващия фестивал – това би било една незабравима есен прекарана във Вечният град на Италия.

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар