Париж през февруари

Booking.com

Париж е познат на всички. Знаят се много неща за него, но винаги има с какво да ни изненада. Посетителите на града на любовта имат възможност да го опознаят в една по-различна светлина през зимата, което прави френската столица не по-малко очарователна.

Зимен Париж често е студен и дъждовен. Но с наближаването на февруари градът се пробужда, готов да посрещне пролетта. Малките чаровни кафенета, разходките из историческите паркове и множеството културни събития привличат тълпи от туристи. Февруари е идеалното време за посещение, за тези които искат да избягат от горещото време и тълпите туристи през лятото.

Освен знаменитите исторически места и забележителности като Айфеловата кула и Лувъра, Париж предлага и разнообразие от фестивали и културни събития, с които се отбелязва приближаването на пролетта. Любителите на пазаруването ще останат приятно изненадани от огромните отстъпки по време на голямото зимно намаление в магазините. Организират се също така и специални изложби, концерти, атракции и изложения, които привличат ценителите на изкуството и културата. И какво е Париж през февруари, ако не споменем Деня на любовта, 14 февруари. Френската столица отдавна се е превърнала в етикет за романтика и любов и мечтана дестинация за много влюбени двойки.

Не случайно легендарният писател Чарлз Дикенс коментира: „Какво невероятно впечатление остави Париж у мен. Това е най-удивителното място на света!“. Почувствайте вкуса на този космополитен град и изживейте една нестандартна ваканция.

Източник: Коледа и Нова година наближават, като за това ни подсеща не само календарът, но и празнично украсените улици и магазини. От няколко години по централните площади се организират пазари, които не само повдигат настроението на посетителите им, но също така помагат и за намиране на подходящ подарък. В България коледните пазари още нямат традиция, тъй като от сравнително скоро започна организирането им, но в градовете от Западна Европа, те са истински хит.  Германия е мястото от където те всъщност произлизат, затова ще споменем някои от градовете и техните най-популярни коледни пазари.

Коледните пазари се смятат за една от най-старите зимни традиции в Европа с над 500 годишно минало започнало от Германия. Обикновено те са се провеждали в центъра на населеното място, за да помогнат на хората да осигурят необходимите за зимата стоки, да се срещнат с познати, с които да побъбрят. В днешно време целите им са същите с единствената разлика, че имат вековно минало и вкоренени традиции, които се спазват.

7 от най-популярните в Германия градове – Берлин, Кьолн, Дрезден, Хамбург, Мюнхен, Нюрнберг и Щутгарт –  се славят и с най-впечатлителните коледни пазари.

Пазарите във всеки един от тези градове ще даде възможност на посетителите да пазаруват, да опитат традиционна храна и напитки като топъл шоколад и греяно вино и да се наслаждават на прекрасните украси, музика и празнично настроение. Но всеки един от тях си има своя особеност и стил.

Нюрнберг е известен със своята Christkind – момиче избрано от специално жури, за да представя града по време на коледните празненства. Дрезден е мястото от където произлиза най-старият коледен пазар и се слави със своя щолен – вкусен кекс със ситно нарязани захаросани плодове покрит с пудра захар. В Мюнхен има няколко по-малки пазари, които могат да се посетят, напр. Kripperlmarkt, известен с макета си на Рождеството Христово или Tollwood Market, който предлага невероятна музикална и артистична програма.

Описанието може да бъде продължено за всяка една дестинация, което прави изборът още по-труден. Но едно е важно – резервирайте навреме хотела си, защото специалните промоции за хотелите в Германия са с кратка валидност! Независимо по каква причина ще пътувате, коледните пазари ще ви заредят с още по-голямо празнично настроение. И не забравяйте топлите дрехи в къщи, защото на едно такова място ще имате нужда от тях.

Източник: Agoda.com

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар