Кайптаун, Република Южна Африка

Винени турове – районът на Кейптаун е известен с производството на едни от най-превъзходните вина в Южна Африка. Включете се в някой от организираните винени турове и се насладете на приятна дегустация в прочутите лозарски региони Франшхоек, Стеленбош или Паарл.

Кварталът Бо-Каап – ще ви очарова с колоритните си къщи, оцветени във всевъзможни пъстри цветове.

Нос Добра Надежда – мястото, където се срещат Атлантическият и Индийският океан се намира в близост до Кейптаун и е една от най-големите атракции в района. Непременно вземете фотоапарат със себе си, за да снимате красивата колонията от пингвини и великолепната гледка към морската шир.

Остров Робен – островът се е прочул като мястото, където е бил заточен Нелсън Мандела и всички политически противници на тогавашния режим. Можете да си направите разходка до острова, макар че туристическото посещение и разглеждане на самия остров от туристи са забранени от началото на 1997 г.

Тейбъл Муинтин – красивата планина, която се разстила величествено около живописния Кейптаун е емблематична за града. Ако времето е подходящо, непременно се качете в планината, за да се полюбувате на прелестната гледка, която се разкрива към атлантическо крайбрежие и целия град.

Търговско-туристически център &bdquo,Victoria and Alfred Waterfront&rdquo, – това е едно от най-оживените и посещавани места в града. Тук ще намерите луксозни хотели, най-големите търговски молове, безброй атракции и места за развлечения. Крайбрежната улица Waterfront е изпълнена с изобилие от рибни ресторанти, предлагащи най-вкусните морски деликатеси в страната.

Обща информация за Република Южна Африка
Кога да посетим Република Южна Африка
Пари и разходи за Република Южна Африка
Дестинации в Република Южна Африка


Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар