Заливът Халонг – Дестинации във Виетнам

Магнетичен, загадъчен, вдъхновяващ – думите са някак малко, за да се опише този изумителен природен феномен – Заливът Халонг. Представете си хиляди малки острови, които се издигат високо над изумрудената кристална вода и пред вас се разкрива една изумително красива гледка, която просто спира дъха… Сами ще се уверите, че заливът Халонг е безценна колекция от недовършени скулптури, изсечени по уникален начин от умелата ръка на природата.

В превод от виетнамски Халонг означава &bdquo,Заливът на спускащия се дракон&rdquo,. Това докоснато от Боговете място се намира в провинция Куанг Нин, в североизточната част на Виетнам. Столицата Ханой отстои на около 160 км от залива.

През 1994 г. това приказно чудо на природата става част от Списъка със световно наследство на ЮНЕСКО. Дълбоко впечатлени от гледката, посетилите срявняват този мистичен пейзаж с уникално красивата природа в Краби – провинция, разположена в южната част на Тайланд. За виетнамците, заливът е несъмнено едно от чудесата на планетата. Не случайно той е включен в списъка с 33-те най-изумително красиви залива в света.

Тук туристите си правят вълнуващи разходки по вода не само заради прелестните гледки, но и заради интересните пещери в залива, някои от които са осветени, специално за посетителите. В Халонг има няколко хубави плажа, с чисти пясъчни ивици и чудесни условия за плуване. Най-популярни са плажовете Bai Chay Beach, Tuan Chau Beach и малкият и очарователен Ti Top Beach.

Обща информация за Виетнам
Кога да посетим Виетнам
Пари и разходи за Виетнам


Booking.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар