Йоханесбург, Република Южна Африка

Ботаническата градина – създадена през 1968 г. на площ от 125 хектара, ботаническата градина е една от най-красивите забележителности в Йоханесбург. Тук можете да се насладите на едни от най-богатите колекции от растения в света, както и на уникална градина с местни билки и красиви местни дървета.

Кварталът Совето – в квартала можете да разгледате старата къща-музей и седалището на Нелсън Мандела, имението на Уини Мандела и мемориалът Хектор Петерсон.

Националният военноисторически музей е единственият по рода си музей в страната. Той съхранява уникална колекция от над 44 000 статии, разделени в 37 категории, които разкриват военното изкуство на страната. Музеят разполага и с блиблиотека, в която можете да откриете интересни списания, книги и материали от военното минало на Южна Африка.

Планетариумът – построен на 12 октомври 1960 г., планетариумът е любима атракция за малките туристи и техните родители.

Увеселителният парк Gold Reef City е еот най-популярните развлекателни комплекси в страната и задължителните спирки в Йоханесбург. Gold Reef City е съставен от увеселителен парк и казино, уникалното е, че е построен върху мина. Ще ви направи впечатление, че всичко е издържано в стил 80-те години на 19 век, както и облеклото на самия персонал.

Художествената галерия в Йоханесбург се намира в красивия зелен парк Joubert Park, разположен в централния бизнес район на мегаполиса. Галерията помещава скулптурни градини и 15 изложбени зали, съхраняващи художествени произведения от 17, 18 и 19 век на известни европейски творци, както и южноафрикански творби от 19 и 20 век. Ту също така можете да се полюбувате на съвременни произведения от 20 век от местни и международни творци.

Обща информация за Република Южна Африка
Кога да посетим Република Южна Африка
Пари и разходи за Република Южна Африка
Дестинации в Република Южна Африка


Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар