Йоханесбург – Дестинации в Република Южна Африка

Често наричан &rdquo,градът на златото&rdquo, заради богатите си находища на злато, Йоханесбург е удивителен мегаполис, завладяващ с пъстрите си контрасти, микс от различни култури и завладяваща енергия. Макар и създаден едва през 1886 г., космополитният град заслужено се е превърнал в икономическия двигател и финансов център на Южна Африка.

Днес Йоханесбург се нарежда на трето място по големина на африканския континент след египетската столица Кайро и град Лагос в Нигерия, макар че непрекъснато му разрастване е на път да го нареди сред най-големите метрополиси на планетата.

Йоханесбург завладява с микса от различни култури и етноси – тук можете да видите емигранти от Англия, Италия, Португалия, Нигерия, Китай, Зимбабве и още много други страни по света. Многомилионният град ще ви очарова с красивите църкви, зелени паркове и модерния център, изпълнен с извсяващи се стъклени небостъргачи, големи търговски центрове и магазини.

Интересни места за посещение са Музеят на Апартейда, Планетариумът и Центърът Карлтън. Ако сте с екзкурзовод, можете да разгледате и бедния квартал Совето, в който се намират старата къща и седалището на Нелсън Мандела, имението на Уини Мандела и мемориалът Хектор Петерсон. Като цяло поради високата криминалност в гетата и крайните квартали, туристите, които желаят да организират сами обиколката си на града, е препоръчително да се движат само в най-безопасните туристически райони.

През 2010 г. Йоханесбург бе един от градовете-домакини на Световното първенство по футбол в Южна Африка. Футболните срещи се проведоха на два специално изградени и изключително модерни стадиони в метрополиса – &quot,Сокър Сити&quot, с капацитет 94 900 души и &quot,Елис Парк Стейдиъм&quot, с вместимост 62 567 души. На космополитният &quot,Сокър Сити&quot,, който е най-големият стадион в Южна Африка се проведоха мачовете за началото и финала на Световното първенство по футбол 2010. Останалите осем града, в които се състояха фитболните срещи по време на Мондиала са: Дърбан, Кейп Таун, Претория, Порт Елизабет, Блумфонтейн, Полокване, Нелспруит и Рустенбург.

Обща информация за Република Южна Африка
Кога да посетим Република Южна Африка
Пари и разходи за Република Южна Африка


Booking.com

Проверете Най-Ниската Цена Сред Милиони Места за Настаняване по Целия Свят:


Booking.com онлайн хотелски резервации
Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар